Astra, victorie clară în meciul cu azerii de la Zira

0 216

Astra a aliniat la debutul în cupele europene o echipă complet nouă după ce o mare parte din titularii din sezonul trecut au încheiat contractele sau au fost transferați la alte echipe.

Edy Iordănescu, antrenorul astriștilor declara înainte de acest meci că echipa sa nu este favorită la calificare invocând lotul care nu este încă omogen.

Startul meciului cu azerii de la Zira a fost însă dătător de speranțe pentru că giurgiuvenii și-au creat numeroase ocazii de gol.

În min. 13, dar Chipirliu a ratat din situație ideală, la pasa lui Ioniță. Erico (22) l-a pus la încercare pe portarul azer cu un șut de la 35 de metri, dar Nazirov a acordat corner. Brazilianul i-a dat din nou emoții lui Nazirov, un minut mai târziu, la lovitura de colț, dar portarul a fost pe direcția mingii. Dominația gazdelor a continuat, dar Mrzljak (24) a trimis cu capul alături de poartă, iar Belu a tras în bară (27).

După seria de ocazii, giurgiuvenii au reușit să deschidă scorul prin Alexandru Ioniță care a înscris din marginea careului mare după o minge respinsă defectuos de portarul oaspeților.

Avantajul Astrei nu a durat decât trei minute pentru că Sadîgov a profitat de o eroare a apărării gazdelor și a înscris cu un șut plasat de la 20 de metri.

Chipirliu, golgeterul ligii secunde cu 30 de goluri marcate a ratat din nou o ocazie uriașă pentru echipa lui Edy Iordănescu, trimițând peste poartă o minge din numai 6 metri. Azerii au replicat imediat prin Manga care a șutat puternic mingea fiind respinsă de portarul Iliev.

După o primă repriză în care s-a jucat cu ocaziile, Astra intra la cabine cu un rezultat de egalitate nemeritat.

Intrarea titratului jucător francez Le Tallec a revigorat atacul gazdelor. Atacantul câștigător al Champions League cu Liverpool a avut o bună ocazie de gol în mintul 52. Trei minute mai târziu, Dandea a înscris pectaculos cu capul după o lovitură liberă executată foarte bine de Ioniță.

Iliev a salvat golul la șutul lui Manga din careu (62) și tot Astra a fost cea care a marcat, prin francezul Le Tallec (74), care a reluat simplu în plasă mingea recentrată de Erico, la cornerul lui Ioniță.

Azerii au ieșit mai mult la joc în ultima parte a meciului, pe fondul unei scăderi fizice a giurgiuvenilor, dar nu a reușit să își creeze ocazii clare de gol. Halilzade a tras din unghi, la colțul scurt (90+1), dar Iliev a fost atent și a acordat corner.

Astra a mai avut două situații notabile, o acțiune a lui Vîlceanu (85), finalizată cu șut pe centrul porții, și un voleu al lui Balaure (90+2), din marginea careului, pe lângă poartă.

Manșa a doua va avea loc pe 20 iulie, la Baku, iar Astra este favorită la calificarea în turul al treilea preliminar. Tragerea la sorți a meciurilor din această fază este programată vineri, la Nyon (ora 14,00).

“Au fost foarte mulți jucători noi. Am jucat împotriva unor adversari cu două jocuri oficiale. Noi ne-am format din mers. Mă declar fericit pentru rezultat pentru că suntem într-un proces de reconstrucție. Mi-aș fi dorit să nu fi primit acel gol stupid. Sunt lucruri pozitive pe care le-am văzut. Am și ratat mult. Am luat o opțiune importantă pentru a merge mai departe. Chipirliu trebuie să se pună la punct fizic, nu sunt supărat pe el. N-am avut toți jucătorii în pregătire, e normal să se găsească mai greu. Eu vă garantez că această echipă va crește. Trebuie să fiu obiectiv și să spun că vor fi multe momente grele. Cred că vom mai aduce unul, maxim doi jucători”, a declarat Edy Iordănescu la TV Digi Sport.

Astra Giurgiu — Zira FK 3-1 (1-1)
Au marcat: Alexandru Ioniță II (31), Alexandru Dandea (55), Anthony Le Tallec (74), respectiv Rașad A. Sadîgov (34).
Giurgiu, stadion ”Marin Anastasovici” Spectatori: 2000
Europa League — turul II preliminar (prima manșă)

Au evoluat echipele:

Astra: 23. Plamen Iliev — 7. Claudiu Belu-Iordache, 6. Florin Bejan, 21. Erico, 77. Alexandru Stan (căpitan) — 30. Alexandru Dandea (20. Robert Vîlceanu, 63), 24. Filip Mrzljak — 10. Alexandru Ioniță II, 4. ”Marquinhos” Marcus Vinicius Vidal Cunha, 17. Viorel Nicoară (96. Silviu Balaure, 78) — 92. Remus Bogdan Chipirliu (9. Anthony Le Tallec, 46). Antrenor: Edward Iordănescu.
Rezerve neutilizate: 33. Ionuț Boșneag — 25. Piotr Polczak, 71. Andrei Pițian, 95. Romario Moise.

Zira FK: 1. Anar Nazirov (căpitan) — 14. Gabriel Matei, 3. Joseph Boum, 23. Jovan Krneta, 13. Aleksandr Șemonaev (28. Tamkin Halilzade, 56), 7. Orhan Aliev (43. Richard Gadze, 65) — 9. David Manga, 4. Vugar Mustafaev, 8. Milan Djuric, 6. Rașad A. Sadîgov (11. Viktor Ibekoyi, 77) — 10. Kervens Belfort, . Antrenor: Ayhan Abbasov.
Rezerve neutilizate: 85. Kamal Bairamov — 5. Adil Naghiev, 39. Sadig Guliev, 99. Nijat Gurbanov.

Arbitru: Serghei Ținkevici; arbitri asistenți: Vitali Maliutin, Evgheni Romanov; arbitru de rezervă: Viktor Șimusik (toți din Belarus)
Cartonașe galbene: Ioniță (36), Șemonaev (54), Boum (63).

Leave A Reply

Your email address will not be published.