Profețiile apocaliptice

0 179

Ca toată lumea sănătoasă la cap care vede ce se întâmplă pe planeta pe care trăiește, și eu citesc profeții apocaliptice ale sfinților mai vechi și mai noi. Sfântul apostol Pavel ne îndeamnă: “Profețiile să nu le disprețuiți”( 1 Tesaloniceni 5;20). Iar Domnul nostru Iisus Hristos ne îndemna să ne folosim de exemplul smochinului. “Când mlădița lui înfrunzește, primăvara este aproape”.

Adică văzând noi semnele sfârșitului, să înțelegem din semne apropierea lui. Prin urmare, creștinul înțelept compară profețiile cu realitatea, ca să vadă dacă într-adevăr se apropie sfârșitul lumii.

Eu personal sunt “tobă” de profeții apocaliptice. Le știu aproape pe de rost. În aceste profeții sunt câteva lucruri care mă uimesc. Mai întâi, se vorbește despre un control absolut al finanțelor persoanelor. Omul trebuie să trăiască; dacă îi drămuiești banul, faci ce vrei cu el, îl controlezi. Deja controlul acesta a început, dar Biserica, la nivel oficial.. nu zice nimic!

Nu mă refer la purtători de cuvânt cu microfoane în mâini. Mă refer la o atitudine de îngrijorare a conducătorilor noștri, atitudine care să se transmită prin preoți până la credincioșii din biserici, ca să-i pună puțin în temă cu ce se întâmplă.. Omul dacă i se zice în Biserică, înțelege că-i lucru grav și încearcă să ia măsuri: mai multă credință, mai multă pocăință.. NIMIC! Totul pare ok.. Cei care vorbesc despre apocalipsă sunt priviți ca niște nebuni..

Nu găsesc în nici o profeție despre sfârșitul lumii un mare conflict între Biserica lui Hristos și Vrăjmașul lui Hristos! Ceva de genul Marilor Ierarhi ai Bisericii începuturilor, care acuzau în față împarații romani.. Nimic din toate acestea! Biserica oficială zâmbește ca bleaga la Antihrist.. Un patriarh ORTODOX îi pune coroana pe cap “urâciunii pustiirii” în Templul din Ierusalim! Toți fericiți, toți zâmbăreți.. Mă miră faptul..

Totuși Apocalipsa lui Ioan vorbește despre Biserică. Da.., dar despre UN ALT FEL DE BISERICĂ.. El vorbește despre Biserica ce fuge, ce se ascunde în pustie (pe care o numește “femeia”). După această Biserică aleargă fiara, dar PE ACEASTĂ BISERICĂ NU O POATE BIRUI! Despre această Biserică a zis și Domnul că nu o pot birui nici “porțile iadului”!

Care este concluzia? Toți cei care rămân în sistem, cu epitrahile pe gât sau cu mitre pe cap, vor cădea în adorarea lui Antihrist! Se vor pecetlui. Vor scăpa doar cei care vor ieși LA TIMP din sistem. Despre aceștia proorocii lui Dumnezeu ne liniștesc: vor face semnul Crucii peste o biluță de pământ, iar acesta va deveni pâine.. Adică creștinii care vor fugi de sistem vor fi protejați de Dumnezeu.

Problema care se pune acum este.. care va fi momentul în care va trebui să luăm marea și curajoasa decizie a fugii? Că nici prea devreme nu-i bună fuga, nici prea târziu..

Dă-ne Doamne minte ca să știm când să fugim și unde să fugim!

Preotul Sorin Croitoru din Mantova (Italia)

Leave A Reply

Your email address will not be published.