Militarii americani sunt pregătiți să atace nuclear China

0 127

Comandantul american din Pacific, Fleet Scott Swift (foto) a declarat că e gata să atace nuclear China în cazul în care va primi un ordin direct de la Președintele Donald Trump, anunță RIA Novosti.

Swift a facut aceasta declaratie la o conferință de securitate sustinuta la o universitate australiană, după exercitii militare comune Statele Unite – Australia. Când unul dintre oamenii de știință l-a întrebat daca ar îndeplini o comandă pentru atac nuclear asupra Chinei în cursul săptămânii viitoare, în cazul în care președintele SUA ar cere asta, Swift a spus: „Răspunsul este – da, suntem pregătiți în orice moment pentru asta”, adăugând că orice ordin trebui dus la îndeplinire fără ezitare.

Amiralul a subliniat că fiecare soldat american a jurat să asculte ordinele comandantului suprem.

Relațiile dintre Washington și Beijing trec printr-o perioadă dificilă. De reamintit faptul că săptămâna trecută un avion de luptă chinez, pentru a treia oară în câteva luni, s-a apropiat ”periculos” de un avion al marinei americane aflat deasupra Mării Chinei de Sud. La începutul lunii iulie, Beijingul a acuzat Washington de încălcare gravă a suveranității sale și a dreptului internațional în legătură cu intrarea unui distrugător american în apele insulelor Xisha care se află în litigiu și pe care China le consideră ca fiind ale sale.

În plus, administrația Trump pregătește noi sancțiuni împotriva băncilor mici din China și a altor companii care fac afaceri cu Coreea de Nord. Măsurile restrictive pot fi luate în săptămânile următoare și vor afecta instituțiile financiare mici, care sunt asociate cu programele nucleare de la Phenian.

De altfel, pe fondul acestor probleme legate relațiile tot mai deteriorate cu SUA, China se reorientează tot mai mult spre a dezvolta puternice relații economice și militare cu Rusia.

Deși s-a declarat un promotor al păcii, Trump joacă din ce în ce mai agresiv turnând gaz pe foc în cele mai fierbinți locuri ale planetei. Lumea deja s-a împărțit în două tabere, fapt care ar trebui să îi dea de gândit actualului lider de la Casa Albă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.