America nu mai are răbdare, vrea război cu orice preţ!

0 208

Companiile americane aflate în foame mare bani au pus ochii oe numeroasele resurse minerale pe care Coreea de Nord le deţine. După ce au făcut praf Iraqul pentru resursele petroliere, după ce au distrus Siria pentru aceleaşi resurse, SUA, au început deja războiul mediatic pentru a pregăti un eventual conflict cu asiaticii. Numi că, spre deosebire de Iraq sau Siria, Coreea de Nord este condusă cu mână de fier şi are la dispoziţie un uriaş aparat militar de apărare.

“Nimic nu este întâmplător din păcate. Războaiele din această eră sun pentru resurse. Cine are monopolul asupra lor deţine putere. De aceea Rusia le stă în gât americanilor ca un os mare de peşte”, spun analiştii economici japonezi. Însă, în această dorinţă nebună de a crea conflicte cu orice preţ, SUA se loveşte puternic de opoziţia Rusiei şi mai ales a Chinei. Evoluţia următoarelor două săptămâni va fi însă decisivă.

Donald Trump amenință Coreea de Nord cu “foc și furie cum n-a mai văzut lumea”

“Coreea de Nord ar face bine să nu mai amenințe Statele Unite. Li se va face față cu foc și furie cum n-a mai văzut lumea”, a declarat marți presei președintele american Donald Trump.

Declarația sa, preluată de agențiile internaționale de presă, a fost făcută la Clubul Național de Golf Trump din Bedminster, în statul New Jersey, unde președintele își petrece concediul. Cu câteva ore înainte, el abordase subiectul și pe Twitter, unde a difuzat un mesaj în care saluta atitudinea unor țări față de regimul de la Phenian: “După mulți ani de eșecuri, țările se reunesc pentru a aborda în cele din urmă pericolele reprezentate de Coreea de Nord. Trebuie să fim duri și decisivi!”.

În aceeași rețea socială, Trump a distribuit și un link către o știre Fox News, potrivit căreia nord-coreenii transportă rachete maritime de croazieră pe o navă din largul coastei estice a Asiei. Știrea provenea de la surse confidențiale din serviciile de informații, iar ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a refuzat să comenteze, dar a atras atenția că astfel de scurgeri de informații sunt “incredibil de periculoase”.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord, după cele două teste cu rachete balistice intercontinentale efectuate de nord-coreeni în iulie. Marți, Phenianul a avertizat că este gata să răspundă “actului terorist” dirijat de SUA. “Inamicii nu trebuie să uite că suntem gata să luăm măsuri strategice nemiloase, care implică acțiuni fizice, prin mobilizarea deplină a puterii noastre naționale”, a declarat un purtător de cuvânt al Comitetului de Pace al Coreei de Nord în Asia-Pacific, citat de agenția KCNA.

Potrivit unui raport raport confidențial redactat în iulie de Defence Intelligence Agency (DIA), agenția de informații militare a Statelor Unite, Coreea de Nord a reușit să miniaturizeze o încărcătură nucleară suficient pentru a fi montată pe o rachetă intercontinentală, a dezvăluit marți cotidianul Washington Post, într-un articol menționat de presa din întreaga lume.

Coreea de Nord analizează ideea unei lovituri asupra insulei americane Guam

Coreea de Nord “analizează cu atenție” planul unei lovituri asupra insulei americane Guam din vestul Pacificului, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al armatei nord-coreene, citat de agenția oficială de presă KCNA.

Planul ar putea fi “pus în aplicare în mod simultan sau consecutiv” în orice moment, imediat după ce “comandantul suprem al forței nucleare”, președintele Kim Jong-Un, va lua o decizie, se arată în știrea preluată de Reuters, AFP și Yonhap.

KCNA a difuzat informația în engleză, cu precizarea că planul se referă la “aprinderea unui foc care să învăluie zona din zona Guam, cu ajutorul rachetei balistice strategice cu rază medie-lungă Hwasong-12”. Coreea de Nord susține că trebuie să țină sub control bazele militare ale SUA din insulă, inclusiv baza aeriană Anderson, utilizată de bombardierele strategice ale SUA.

Un alt purtător de cuvânt militar a avertizat că Phenianul ar putea lansa o operațiune preventivă dacă Statele Unite dau semne de provocare.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.