Iranul amenință că va distruge aparatele de recunoaștere americane

0 165

Forțele aeriene ale Iranului au forțat un avion spion și o dronă de recunoaștere americane să-și schimbe cursul în apropierea spațiului aerian iranian în ultimele șase luni, a transmis duminică postul de televiziune iranian în limba arabă Al-Alam.

Generalul de brigadă Farzad Esmaili (foto), a precizat că Iranul a avertizat un avion de recunoaștere de tip U2 la 21 martie.

“Când pilotul acestui avion (U2) a fost avertizat în Strâmtoarea Hormuz, el a știut că a fost luat în vizor de două radare separate… și de sisteme de rachetă”, a declarat generalul iranian.

Generalul Esmaili a mai spus că forțele aeriene iraniene au avertizat o dronă americană fără pilot de tip RQ-4 la 26 august.

“Nu vom permite unor astfel de aparate turbate să intre pe teritoriul nostru și, dacă este nevoie, nu vom ezita să le distrugem”, a declarat acesta, potrivit sursei citate.

Oficialitățile americane s-au plâns frecvent de ceea ce au numit interacțiuni nesigure și neprofesioniste ale forțelor maritime iraniene în Golf, în acest an, amintește Reuters. În schimb, autoritățile iraniene consideră că forțele sale acționează în limita drepturilor lor de a proteja apele teritoriale ale țării.

Leave A Reply

Your email address will not be published.