Moment unic la ONU: Trump, declarații halucinante și iresponsabile

0 145

De la prezidiul Organizației Națiunilor Umnite, președintele american s-a lansat într-o serie de amenințări halucinante făcând referire la un război nimicitor în Peninsula asiatică.

Într-o organizație unde ar trebui să se vorbească de pace și diplomație, Trump a încălcat orice regulă spunând că va nimici Coreea de Nord iar armata SUA va deveni cea mai puternică din lume.

În ciuda faptului că șeful statului american a încercat să îndulcească tonul spunând că va distruge adversarul său doar daca acesta va ataca, mediile politice internaționale au interpretat discursul lui Trump ca pe o declarație de război periculoasă care poate avea cele mai grave consecințe pentru omenire.

El a avertizat Phenianul că, în cazul în care Statele Unite vor fi nevoite să se apare sau să-și apare aliații, ”nu vom avea altă opțiune decât să distrugem total Coreea de Nord”.

”Omul-rachetă se află într-o misiune sinucigașă pentru el și pentru regimul său”, a spus Trump, subliniind că programul nuclear al regimului nord-coreean ”amenință întreaga lume cu o pierdere inimaginabilă de vieți omenești”.

Donald Trump a criticat de asemenea țările care au schimburi comerciale cu Phenianul, printre care și China.

”Nicio națiune de pe Pământ nu are interesul să vadă această bandă de infractori că se înarmează cu rachete și cu arme nucleare”, a mai spus el.

Kim Jong-un trebuie să se angajeze pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene, a subliniat Donald Trump. Sunt însă foarte multe voci care încep să se opună acestui fel de discurs discreționar.

”Este absolut aberant. America se înarmează până în dinți, vinde arme de miliarde de dolari în toată lumea, își instalează baze militare peste tot dar când o țară care se simte amenințată încearcă să se apere prin sporirea capacității militare atunci ea devine imediat agresoare. Ceva nu este în regulă”, spun analiștii politici de peste ocean.

În ultima perioadă, Trump a amenințat cu războiul și Iranul dar și Venezuela, două state cu capacități mari îmn ceea ce priveste resursele petroliere dar și minerale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.