O concluzie personală…

0 128

Cred că în ultimul timp suntem prinși cu toții, ca în menghină, între două mari prostii: prostia de a nu ne teme deloc de Apocalipsă și prostia contrarie, de a ne teme prea mult!

A nu te teme de Apocalipsă, a ignora complet “semnele vremurilor” în privința cărora ne avertiza Domnul, da, este o mare prostie.. Căci dacă nu vroia Hristos, nu ne spunea nimic despre sfârșitul lumii, doar nu era obligat să o facă.. Dacă El a vrut să ne înștiințeze, un motiv o fi avut! Probabil că El a vrut să-i pregătească pe creștinii ultimilor ani ai acestei lumi, ca să nu-i prindă sfârșitul nepregătiți, neîntăriți. Că și soldatul se instruiește mai mult în așteptarea inamicului, și atletul se antrenează mai mult înaintea competiției!

A te teme prea mult de Apocalipsă, iar nu-i bun! Că începi să o dai în bâlbâială și să calci în străchini! Vezi dracul și în umbră de copac.. Uitați-vă ce isterie i-a apucat pe toți: jos episcopii, nepomenirea ierarhilor, huiduieli și calomnii, ură.. mai ales asta, foarte multă ură.. Păi, dragii părintelui, frica de Apocalipsă ar fi trebuit să ne facă mai îngeri ca înainte, adică mai buni.. Când colo, ea ne face draci! Atunci unde-i înțelepciunea? Am văzut tătici care și-au părăsit soțiile, lăsându-i cu pruncușori în brațe, pe tema.. sfârșitului lumii! Am văzut creștini, oameni care stăteau cu preotul în Sfântul Altar, care l-au batjocorit apoi pe bietul părinte pe tema.. sfârșitului lumii!

Asta am înțeles noi din grija Domnului de a ne informa mai înainte prin profeții?.. Atunci n-am înțeles nimic! Înțelegeți o dată pentru totdeauna că obiectivul creștinului este câștigarea propriului său suflet! Iar aceasta se face prin agonisirea Sfântului Duh, cum zice Sfântul Simeon Noul Teolog: “Scopul vieții creștinului este dobândirea Sfântului Duh”. Iar prezența Duhului lui Dumnezeu în noi nu prin ură se cunoaște, ci prin bunătate. Amintiți-vă Apostolul de la Sfântul Maslu: “Roada Duhului este BLÂNDEȚEA, BUNĂTATEA, ÎNDELUNGA RĂBDARE”.. Nicidecum mânia și ura.

Domnul să ne lumineze în aceste vremuri tulburi, căci El este Lumina lumii, iar “cel ce vine la El nu va umbla întru întuneric, ci va avea viață veșnică”.
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Preotul Sorin Croitoru de la Mantova (Italia)

Leave A Reply

Your email address will not be published.