Ali Khamenei: Donald Trump a folosit la ONU ”un limbaj de gangster”

0 109

Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat joi că președintele american Donald Trump a folosit un ”limbaj de cowboy și de gangster” în discursul său virulent rostit împotriva Teheranului la tribuna ONU, relatează principalele agenții de presă internaționale.

”Discursul nebun și extrem de amenințător, insolent și confuz al președintelui SUA, cu limbajul său de cowboy și de gangster, se explică prin ura și incompetența (responsabililor guvernului american, care) nu au creier”, a declarat ayatollahul Ali Khamenei.

”Declarațiile făcute de președintele Statelor Unite nu sunt glorioase pentru națiunea americană, iar elita acestei țări ar trebui să fie rușinată că are un astfel de președinte, cu astfel de remarci”, a adăugat ayatollahul Khamenei, într-un discurs adresat Adunării Experților, unul dintre organele de conducere ale Republicii islamice Iran.

Totodată, Khamenei a afirmat că ”ura” liderilor americani față de Iran se explică prin ”prezența și influența Republicii islamice (în Orientul Mijlociu), care a condus la eșecul activităților americane și israeliene” din regiune.

Prezent pentru prima dată la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, Donald Trump a rostit marți un discurs foarte virulent împotriva Iranului, pe care l-a descris drept un ”stat paria” și o ”dictatură coruptă”.

Președintele american Donald Trump, care a criticat din nou la tribuna ONU acordul nuclear încheiat în iulie 2015 între Iran și marile puteri (SUA, China, Franța, Marea Britanie, Rusia și Germania), trebuie să decidă până la jumătatea lunii octombrie dacă ”certifică” sau nu în fața Congresului că Teheranul își respectă angajamentele. În cazul în care liderul de la Casa Albă va afirma că regimul iranian nu respectă termenii acordului, parlamentarii americani ar putea reimpune sancțiunile ridicate în cadrul acordului, ceea ce riscă să ducă la anularea acestuia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.