Ri Yong Ho: Donald Trump este un “megaloman” și un “rege mincinos”

0 181

Șeful diplomației nord-coreene, Ri Yong Ho (foto), a denunțat vehement sâmbătă la ONU afirmațiile făcute în cursul săptămânii de Donald Trump la adresa țării sale, vorbind despre președintele american ca de o “persoană dementă”, “megaloman” și un “rege mincinos”, relatează AFP.

Liderul administrației de la Washington, considerat, de asemenea, un “gangster”, a “murdărit această incintă cu cuvinte violente și necugetate” și reprezintă astăzi “una din cele mai mari amenințări pentru pace”, a adăugat ministrul de la tribuna Adunării Generale a ONU. El a subliniat că mai multe dintre calificativele enumerate sunt folosite chiar de poporul american la adresa conducătorului său.

“Cu aroganță și tot timpul amenințător, el a încercat să insulte demnitatea supremă a țării mele, făcând referire la o rachetă. Cu toate acestea, a comis o greșeală uriașă făcând cu atît mai mult inevitabilă vizita rachetelor noastre pe întreg continentul american… Ne vom asigura ca el [Trump] să suporte consecințe cuvintelor sale, mult dincolo de scopul pe care îl urmăreşte, chiar dacă este gata să facă acest lucru. Repet, atâta vreme cât ești amenințat în continuu și atâta vreme cât privești ce s-a ales de țăriule, altădată prospere și sigure în care SUA au intervenit barbar, ne vedem nevoiți să întărim armata noastră cu orice mijloace. Ei spun că vor binele oamenilor dar de fapt au adus crime și morți peste tot pe unde au trecut. Ira asta nu o spunem noi ci faptele lor”, a spus ministrul în adresarea sa la Adunarea Generală a ONU.
Marți, Donald Trump a amenințat “să distrugă complet” Coreea de Nord dacă aceasta va ataca Statele Unite sau aliații lor și escalada verbală a continuat de atunci între el și Kim Jong-Un. Vineri, președintele american a afirmat că omologul său nord-coreean este “nebun”, avertizând că va fi pus la încercare “ca niciodată până acum.

De asemenea, el a denunțat multiplele rezoluții adoptate de Consiliul de Securitate împotriva țării sale și care îi interzic programele de înarmare nucleară și balistică și îi impun sancțiuni economice tot mai severe.

Carta Națiunilor Unite recunoaște “dreptul la autoapărare al fiecărui stat”, a mai declarat Ri Yong Ho.

Discursul oficial al ministrului nord-coreean de externe a intervenit la câteva ore după zborul unor bombardiere americane în apropierea coastelor Coreii de Nord care a urmărit să transmită un “mesaj clar” Phenianului, potrivit Pentagonului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.