Europa: jihadiștii se amestecă printre migranți. “Peste 50.000 de jihadiști trăiesc acum în Europa”.

0 178

Autoritățile germane vânează zeci de membri ai unei organizații jihadiste, cea mai violentă din Siria, Jabat al Nusra, care, după cum informează Der Spiegel, au intrat în Germania trecând drept refugiați. – Fac o paranteză: vă aduceți aminte de sirianul cu copilul, în Ungaria, căruia îi pune piedică, sau s-a împiedicat de el, jurnalista ungară Petra? A vuit Europa, rasistă, un refugiat sirian cu copilul. Sirianul a fost dus în Spania de la Munchen, i s-a dat locuință, un apartament de 120m pătrați, ăi un post de antrenor la un club de fotbal în Madrid. L-au plimbat pe la toate televiziunile spunând că era un luptator împotriva dictatorului Assad, că a luptat alături de revoluționari din Jabat al Nusra. Când s-a descoperit ce hram poartă acest grup terorist, n-a mai auzit nimeni de el.

Se crede ca acești jihadiști, toți membri ai Liwa Owais Al Qorani, un grup rebel distrus de Statul Islamic în 2014, au măcelarit sute de sirieni, atât militari cât și civili. S-a informat că poliția germană a identificat vreo 25 jihadiști și i-a capturat, dar se crede că zeci dintre ei sunt ascunși în orașe și sate în toată Germania.

În total, peste 400 de migranți care au intrat în Germania ca solicitanți de azil în 2015 și 2016 sunt acum investigați pentru apartenența la organizații jihadiste din Orientul Mijlociu, informează Poliția Criminală Federală (Bundeskriminalamt). Această știre se alatură noilor avertismente potrivit cărora jihadiștii se dau drept imigranți printre cei care sosesc din nordul Africii în bărci care traversează Mediterana pentru a ajunge pe coastele italiene. Într-un interviu realizat de The Times, primul ministru libian, Fayez Al Sarraj, a spus că jihadiștii care au reușit să treacă fără a fi descoperiți în țara sa, aveau intenția de-a ajunge în Europa. “Când ajung în Europa se mișcă cu libertate” a spus Al Sarraj, referindu-se la frontierele deschise din UE.

“Există elemente teroriste între migranți, orice incident va afecta toată UE”.  În ultimele săptămâni, traficanții care aduc migranții în Europa au deschis o nouă rută pe Marea Neagră.

Un total de 2.474 persoane au fost arestate când încercau să treacă ilegal frontiera în primele șase luni ale anului 2017, spune Balkan Insight. Jumătate dintre ei când încercau să treacă frontiera din România în Ungaria. În 2016 numai 1.624 migranți au fost arestați când încercau să treacă din Serbia în România. Peste 10.000 de migranți au ajuns la coastele spaniole în primele opt luni ale 2017, triplu decât în 2016. După ce intră, sunt găzduiți în tabere de refugiați temporare, apoi intră în teritoriu spaniol și de aici în toată Europa. .

Frontex, Agenția Europeană de Frontieră și Coastă, a avertizat că jihadiștii folosesc criza migranților pentru a intra în Europa și organizează atentate în tot continentul. Într-un interviu din 31 august pentru ziarul spaniol El Mundo, Gilles de Kerchove, coordonatorul luptei antiteroriste din UE, a spus că peste 50.000 jihadisti trăiesc acum în Europa. Și asta reprezintă acum un pericol real. Pentru toți europenii.

(Karen Smith)

Leave A Reply

Your email address will not be published.