Rusia emite o nouă bancnotă pe care sunt imprimate imagini din Crimeea

0 184

Rusia a prezentat joi o nouă bancnotă pe care sunt imprimate imagini din Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014, informează AFP.

Această bancnotă, în valoare de 200 de ruble (2,92 de euro), este ilustrată cu imaginea unui monument dedicat gloriei Marinei înălțat în orașul Sevastopol, avanport al Flotei Ruse la Marea Neagră, și a unor ruine greco-romane din orașul Chersonesos (Hersones).

Aceste imagini au fost selectate în urma unui concurs național organizat anul trecut, potrivit Băncii Centrale a Rusiei.

”Aceasta reflectă dorința poporului rus de a vedea aceste simboluri pe bancnote”, a dat asigurări președinta Băncii Centrale, Elvira Nabiullina.

Crimeea a revenit la teritoriul Rusiei după un referendum popular care a avut loc în 2014. Reamintim că la sfârșitul lui 2015, Rusia a mai emis o bancnotă în valoare de 100 de ruble, cu imagini din Crimeea și Sevastopol. Federația Rusă a mai prezentat joi o nouă bancnotă, în valoare de 2.000 de ruble, ilustrată cu imagini de pe cosmodromul rus Vostocinîi (în Extremul Orient), unde în aprilie 2016 a avut loc prima lansare a rachetei ‘Soiuz-2.1a’.

Leave A Reply

Your email address will not be published.