Trump, către Xi, despre Coreea de Nord: Cred, ca și dumneavoastră, că există o soluție

0 142

Președintele american, Donald Trump, a evidențiat joi la Beijing “alchimia bună” pe care o are cu omologul său chinez, Xi Jinping, subliniind că există o soluție la dosarul nord-coreean, transmite AFP.

“Întâlnirea noastră din această dimineață a fost excelentă (…). Am vorbit despre Coreea de Nord și cred, ca și dumneavoastră, că există o soluție”, a declarat liderul de la Casa Albă adresându-se gazdei sale.

Trump a evocat necesitatea de dezvoltare a relațiilor comerciale între Washington și Beijing, insistând pe bunele relații cu Xi, cu care s-a arătat convins că va putea realiza “lucruri fantastice”.

Cooperarea între primele două puteri mondiale este “singura opțiune viabilă”, a subliniat la rândul său liderul de la Beijing.

China este a treia etapă a turneului asiatic al președintelui american, care a întreprins înainte de aceasta vizite aliaților săi sud-coreean și nipon.

Vizita prilejuiește a treia întâlnire între Trump și Xi, după cele de la Mar-a-Lago, statul american Florida, în aprilie, și de la summitul G20 de la Hamburg, în luna iulie.

În 2017 se împlinesc 45 de ani de la vizita fostului președinte american Richard Nixon în China, care a însemnat începutul normalizării relațiilor între cele două state, menționează agenția chineză Xinhua.

Leave A Reply

Your email address will not be published.