Forțele aeriene ale Egiptului au lansat raiduri după atacul terorist soldat cu 235 de morți

0 134

Forțele aeriene ale Egiptului au lansat raiduri asupra unor presupuse ascunzători ale teroriștilor în peninsula Sinai, vineri seara târziu, după ce un atac terorist contra unei moschei s-a soldat cu moartea a cel puțin 235 de oameni, au anunțat mass-media locale, informează sâmbătă dpa.

Militarii sunt la fața locului în peninsulă și nu vor renunța până când toți cei implicați în atacul de vineri nu vor fi eliminați, a citat cotidianul Al-Ahram un membru al forțelor de securitate egiptene.

Câțiva suspecți au fost deja lichidați, a precizat cotidianul.

‘Forțele armate și poliția îi vor răzbuna pe martirii noștri și vor restabili cu forță securitatea și stabilitatea foarte curând’, a declarat el în timpul unui discurs televizat foarte ferm.

Atacatorii au provocat o explozie iar apoi au deschis focul asupra credincioșilor adunați la rugăciunea de vineri la moscheea Al Rawdah, din localitatea Bir Al Abed, la vest de orașul El Arish.

Vineri seara, președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a promis că Egiptul va răspunde cu ‘o forță fermă’ după atacul comis împotriva unei moschei în nordul peninsulei Sinai, care a curmat viața a cel puțin 235 de oameni și a rănit alți cel puțin 125.

Leave A Reply

Your email address will not be published.