Nu este pace în Israel/ Avioane israeliene au bombardat poziții militare ale Hamas în Fâșia Gaza

0 194

O rachetă lansată din Gaza a atins orașul israelian Sderot

O rachetă lansată din enclava palestiniană Gaza a atins orașul israelian Sderot vineri seara, a anunțat armata israeliană fără a preciza dacă s-au înregistrat victime, transmite AFP.

Este vorba de cea de-a treia rachetă trasă spre Israel vineri, după decizia președintelui american, Donald Trump, de miercuri, de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Pe de altă parte, ministerul Sănătății din Gaza a anunțat că un al doilea palestinian a murit vineri în ciocnirile cu forțele israeliene din timpul unei “zile a mâniei” față de decizia SUA.

Maher Attallah, un palestinian de 54 de ani, “rănit în această seară în ciocnirile din nordul Fâșiei Gaza”, a murit, a indicat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al respectivului minister.

Israelul atacă poziții militare ale Hamas

Avioane israeliene au bombardat poziții militare ale mișcării islamiste Hamas în Fâșia Gaza, ca răspuns la tiruri de rachete din enclava palestiniană, a indicat vineri armata israeliană, citată de AFP.

Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza, controlată de Hamas, a raportat 14 răniți.

Oficiali de securitate din enclava palestiniană au indicat că raidurile au lovit ținte din nordul Fâșiei Gaza.

Potrivit agenției EFE, armata israeliană a confirmat că aviația sa a vizat “un complex de antrenament și un depozit de muniții” aparținând mișcării islamiste Hamas, pe care o acuză de “toată activitatea ostilă față de Israel din Fâșia Gaza”.

Vineri după-amiază, sistemul antirachetă israelian Cupola de Fier a interceptat un prim proiectil iar, câteva minute mai târziu, s-a înregistrat o a doua lansare a unei rachete, care a căzut într-o “zonă neidentificată”, fără să se înregistreze răniți.

Forțele de securitate ale Hamas au precizat că bombardamentele israeliene au vizat zona Beit Hanun.

Aceste lovituri au avut loc după o “zi a mâniei” în care mii de palestinieni au înfruntat forțele israeliene pentru a protesta față de decizia unilaterală a președintelui american, Donald Trump, de a declara Ierusalimul capitală a Israelului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.