Orban: migranții nu sunt refugiați, sunt „invadatori musulmani!”

0 337

Numind multiculturalismul o „iluzie”, primul ministru maghiar Viktor Orbán a criticat politica migratorie „haotică și anarhică” a guvernului Merkel, care a dus la intrarea în Uniunea Europeană a unui flux de „invadatori musulmani”.

Răspunzând la observația potrivit căreia Ungaria nu a demonstrat suficientă „solidaritate” cu Uniunea Europeană, deoarece Germania a acceptat 2 milioane de migranți, Orban a declarat pentru tabloidul german BILD: „Diferența este: ei doreau imigranții. Noi nu.”

„Noi facem munca noastră prin protejarea frontierei Schengen cu Serbia. Acest lucru ne costă un miliard de euro începând din 2015, iar Bruxelles nu ne va rambursa un cent „, a adaugat Orbán.

Întrebat de ce maghiarii sunt rezistenți la politica de redistribuire forțată a migranților, Orbán a afirmat că „noi considerăm că acești oameni nu sunt refugiați musulmani”, ci „invadatori musulmani”. Atrăgând atenția asupra faptului ca migranții au călătorit prin țări sigure înainte de a se îndrepta către mai multe zone prospere ale Europei, premierul a adăugat că mulți sunt „imigranți economici” și nu au nevoie reală de azil.

„Acesta nu a fost un val de refugiați, a fost o invazie”, a spus Orbán pentru BILD, criticând Germania – „pe care noi o consideram cel mai bun exemplu de disciplină și stat de drept” -, iar acum a dezlănțuit „haos și anarhie” începând cu  sfârșitul lunii septembrie 2015 și asta sub privirile cancelariei condusă de Angela Merkel care a permis „treceri masive ilegale de frontieră”.

Liderul maghiar a ridicat, de asemenea, noua „problemă sociologică” a Germaniei privind criminalitatea și terorismul migranților, pe care națiunea central-europeană dorește să le evite.

„Credem că un număr mare de musulmani va conduce sigur la societăți paralele, deoarece societățile creștine și musulmane nu se vor uni niciodată”, a declarat premierul maghiar, adăugând că „multiculturalismul este doar o iluzie. Nu vrem asta. Și nu vom accepta nimic forțat asupra noastră”.

Duminică, Miloš Zeman, a declarat presei că această cultură a migranților din lumea a treia este „incompatibilă cu vechea cultură europeană”, și a avertizat că „dacă Uniunea Europeană nu va avea curajul să-și consolideze frontierele externe … vom avea 10 milioane de refugiați din Africa în decursul câtorva ani „.

Liderul Fidesz, Victor Orban, a fost recent în Germania pentru a se adresa în cadrul unei conferințe despre frontierele deschise a conservatorilor bavarezi – partenerii tradiționali ai coaliției cu Uniunea Creștin-Democrată a cancelarului Merkel (CDU ) – spunând delegaților și liderului CSU, Horst Seehofer, că anul 2018 va fi anul în care voința poporului va fi restaurată în Europa.

La patru luni după alegerile federale și după ce prima rundă de negocieri cu Partidul Liber Democrat (FDP) și Verzii a eșuat în noiembrie, Merkel speră să reînvie „Marea Coaliție” a CDU / CSU cu social-democrații de stânga; social-democrații și CSU bavarez sunt la un pas să se ciocnească în privința impozitului pe profit, dar mai ales a problemei migranților care cer insistent întregire de familii ceea c ear adduce în Germania alte câteva sute de mii de persoane musulmane.

(Karen Smith)

Leave A Reply

Your email address will not be published.