Vladimir Putin și-a stabilit echipa pentru campania electorală

0 139

Agenția RIA Novosti a făcut astăzi public numele persoanelor care vor conduce campania electorală a candidatului pentru funcția de președinte al Rusiei, Vladimir Putin.

Astfel, șeful centrului “Rogaciov”, Aleksandr Rumeanțev, directorul companiei KamAZ, Serghei Kogoghin, și șeful centrului educațional pentru copii dotați „Sirius”, Elena Șmeliova, au devenit copreședinți ai staffului electoral al candidatului Vladimir Putin, care și-a anunțat participarea în alegerile prezidențiale din 2018.

Vladimir Putin a vizitat sediul său de campanie din Moscova, care se află în Gostinyi Dvor. După o discuție cu voluntarii, care se ocupă cu verificarea semnăturilor, președintele s-a întreținut, confidemțial, cu Rumeanțev, Kogoghin și Șmeliova. El a ținut să le mulțumească pentru acceptul de a se implica în această activitate „importantă” pentru viitorul politic al Rusiei.

“Dacă ea va deveni una formală, nu va mai fi una eficientă”, a subliniat Putin. De asemenea, el a îndemnat colaboratorii stafului „să acționeze strict în limitele legii”.

În același timp, jurnalistul Andrei Kondrașov, a anunțat că va îndeplini funcția de secretar de presă al stafului electoral. Kondrașov este autorul câtorva filme documentare, precum “Crimeea. Calea spre Patrie”, dedicat evenimentelor din primăvara anului 2014.

​În Rusia, candidatul din partea unui partid politic poate fi propus în urma unei decizii a congresului. Candidații independenți au nevoie de un grup de inițiativă, format din cel puțin 500 de persoane, iar pentru înregistrarea oficială sunt necesare cel puțin 300 mii de semnături de susținere din partea cetățenilor cu drept de vot.

Alegerile prezidențiale din Rusia vor avea loc pe 18 martie 2018. Campania electorală a început oficial pe 18 decembrie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.