Regele Iordaniei: Ierusalimul trebuie să fie capitala Palestinei

0 149

Regele Abdullah al Iordaniei și-a exprimat îngrijorarea cu privire la decizia de la Washington de a recunoaște Ierusalimul drept capitala a Israelului și a declarat că diferendul israeliano-palestinian poate fi rezolvat numai cu acordul celor două state, transmite „Reuters“.

Abdullah a exprimat poziția țării sale în timpul discuțiilor cu vicepreședintele american Mike Pence la Amman. Regele a repetat că Ierusalimul de Est trebuie să fie viitoarea capitala a Palestininei. Iordania a pierdut Ierusalimul de Est și Cisiordania în timpul Războiului de Șase Zile din 1967.

Regele a avertizat totodată că decizia SUA incită radicalismul și tensiunile dintre musulmani și creștini.

”Pentru noi, Ierusalimul este cheia musulmanilor și creștinilor, precum și a evreilor. O cheie pentru pace în regiune și pentru musulmani pentru a combate eficient cauzele radicalismului”, a spus el.

Turul lui Pence în statele arabe a început sâmbătă cu o vizită în Egipt. Acest tur include trei țări – Egipt, Iordania și Israel.

Pence a declarat președintelui egiptean Abdel Fatah al-Sisi ca Statele Unite ar sprijini o soluție comună cu cele două state, dacă Israelul și palestinienii ar ajunge la un acord cu privire la această chestiune, scrie „The Guardian“.

Acesta este cel mai înalt oficial american care a vizitat regiunea, începând cu decembrie 2017, când Donald Trump a anunțat decizia sa cu privire la Ierusalim.

Pence a spus că liderul egiptean a prezentat obiecția sa la decizia lui Trump ca pe„un dezacord între prieteni.“

Leave A Reply

Your email address will not be published.