Vladimir Putin, a văzut noul bombardier rusesc “Piotr Deinekin”

0 128

Vladimir Putin a efectuat o vizită la uzina de avioane din Kazan “S. P. Gorbunov”, unde i-a fost prezentat un nou model al avionului ultrasonic strategic Tu-160, “Piotr Deinekin”, transmite RIA Novosti.

Aparatul de zbor, considerat a fi unul dintre cele mai puternice în lume, are o geometrie variabilă a aripilor.

Tu-160M se poate lăuda cu capacitatea de colectare, prelucrare și afișare a datelor zborului în cadrul unui sistem informațional unic. În afară de aceasta, a fost actualizat echipamentul de pilotare, sistemul de comunicare, sistemul automat de pilotare, stația de radiolocație, sistemul de contracarare radioelectronică. Au fost perfecționate sistemele de control și gestiune a combustibilului și balansare, sistemul de gestiune a motorului.

”Acest nou avion reprezintă un pas important în dezvoltarea sferei de înaltă tehnologie şi în consolidarea capacităţii de apărare a ţării, întrucât acesta va fi unul dintre elementele aeriene ale triadei noastre nucleare. Cred că trebuie să construim și o versiune civilă a acestui avion”, a afirmat preşedintele rus.

Datorită modernizării, performanța de luptă avionului a fost sporită cu 60 la sută.

Tu-160 este capabil să parcurgă 12 mii de kilometri la o singură alimentare. Pentru asigurarea bunei funcționări a avionului, se lucrează asupra dezvoltării unei noi nave-cisternă pentru reumplerea rezervoarelor de combustibil în timpul zborului, Il-78, a cărei zbor de testare a avut loc astăzi la Ulianovsk.

Producția aeronanavelor strategice purtătoare de rachete la uzina din Kazan a fost reluată în anul 2015. În noiembrie 2017 un nou avion a fost transmis stației de testare a întreprinderii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.