Vladimir Putin și Benjamin Netanyahu au vizitat Muzeul Evreiesc din Moscova

0 163

La Moscova, președintele rus, Vladimir Putin, și prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu au vizitat Muzeul Evreiesc și Centrul de toleranță la Moscova, unde a fost deschisa expoziția „Sobibor:.”Au învins moartea“

Expoziția, dedicată Zilei Internaționale a Holocaustului, comemorează evenimentele din 1943 și revolta din lagărul de la Sobibor, a fost organizată de ofițerul sovietic Alexander Pecherski. Putin și Netanyahu au vizionat planurile naziste de a crea tabere pentru evrei și prizonieri de război, expoziția fiind construită pe baza povestirilor deținuților care au supraviețuit acelor evenimente.

Unul dintre standuri oferă detalii cu privire la cronologia evenimentelor din octombrie 1943, despre cei care au reușit să scape din captivitate în timpul revoltei. Expoziția cuprinde documente personale ale lui Pecherski, scrisori, fotografii și materiale ale comisiei sovietice, care a studiat povetiriile și ale ofițerul care a investigat circumstanțele incidentului.

Politicienilor li s-au arătat o serie de fotografii ale satului, care se află acum pe locul fostului lagăr și le-a fost prezentat un documentar despre Sobibor, precum și un interviu cu fiul unuia dintre participanții care au supraviețuit revoltei.

Binjamin Netanyahu, premierul israelian a spus: “Povestea este foarte tragică. Dar aceasta este povestea unui eroism uimitor. “

Muzeul Evreiesc și Centrul de Toleranței au găzduit ceremonia de punere a primei pietre de temelie la memorialul de rezistență în lagărele naziste și în ghetouri.

(Ivan Trushkin)

Leave A Reply

Your email address will not be published.