Despre militantism și militanți

0 141

(Aproximativ 20 de persoane au manifestat împotriva proiectării filmului „120 bătăi pe minut” în cadrul Studioului „Horia Bernea” din cadrul Muzeul Țăranului Român.În momentul începerii peliculei, aceștia s-au ridicat în picioare, au afișat câteva mesaje și icoane. Printre mesaje se putea citi „România nu e Sodoma și Gomora” sau „Hey Soros, leave them kids alone”.)

Tefeleii sunt profund indignați că au intrat niște ortodocși fervenți peste ei la o premieră de film despre libertățile sexuale și le-au manifestat acolo, le-au spus în față ce consideră ei despre libertățile sexuale, unde să și le bage și alte chestii de-astea creative, numa’ bune de scrise pe pancarte.

Să zicem că au dreptate tefeleii. Să zicem că libertatea e bună. Că e nevoie de toleranță în societate. Să zicem că e nasol să vină cineva să-ți strice feng șuiul și să-ți vânture prin față valori pe dos decât ale tale. Să zicem că e nasol să fii provocat.

Dar să zicem că la fel de nasol este când vine cineva și-ți bagă o cameră de vederi în ochi și-ți scuipă vorbe drept în față, de maniera cea mai vehementă cu putință. Așa, precum Chichirău sau Bot. La provocare. Provocare tefelistă, sport în care tefeleii devin din ce în ce mai performanți.

Să zicem că e la fel de nasol ca o mână de copii tembeli să blocheze orașul și să clameze că vorbesc pentru o țară întreagă, încercând să prostească tot globul că zeci de mii de tefelei sunt mai numeroși decât restul milioanelor de români.

Să zicem că nu e plăcut să vezi cum unii care care se zvârcolesc în chinuri pentru respectarea legii de fapt încalcă legea, manifestând fără autorizație și blocând traficul și enervând un oraș întreg cu tembelismele lor pe care ei le cred că sunt funny.

Să zicem că-i zice karma. Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Sau, dacă îi faci, așteaptă-te să vină lichidele înapoi peste tine. „Hai înapoi, că am glumit cu…” Păi dacă ați glumit, acuma stați și la gluma asta, că e mișto. E la fel de lichidă ca și glumițele voastre.

Luați și înghițiți, că e libertate. Fiți toleranți și deschideți sufletul mare, să intre gluma cu ortodocșii care vin peste voi să vă spună cum să vă împreunați. Că și voi mergeți peste alții să le spuneți ce nasoi sunt și vi se pare că e mișto momentul.

Na, să vedeți cum e cu militantismul pe care ideologia sorosistă vă învață să-l îmbrățișați. Ați învățat de la workshopurile lui Soros că trebuie să vă spuneți punctul de vedere? Să faceți urât pentru ideile în care credeți? Vă place să protestați și să fiți vocali? Să fiți militanți pentru o cauză nobilă ? Na de-aici, să vedeți ce înseamnă să simți militantismul pe propria piele.

Na, luați de aici moment mișto, de toleranță și pace socială. Au intrat știrbii peste voi să vă arate că sunt și ei pe lumea asta. Go figure. Ce nasol. Ce dezastru. Cum de îndrăznesc? Ce mârlani! Ce țărani! Ce medievali!! Doar noi, tefeleii superbi, avem voie să facem chestii de-astea tembele și tupeiste și enervante și vehemente și creative. Chichirău. Chichirău everywhere.

Drept concluzie știrbă și kaghebistă și comunistă și coruptă, să zicem că ar trebui poate să învățăm, în ceasul al treisprezecelea, cuvintele alea creștino-budisto-musulmane, inventate cu milenii în urmă de alți tefelei la vremea lor: „Trăiește și lasă să trăiască și pe alții”.

Mirel Palada

Leave A Reply

Your email address will not be published.