Derby cu final de Oscar!!!

0 199

După victoria de prestigiu obținută în fața italienilor de Lazio, Steaua a fost nevoită să schimbe garnitura de start pentru derby. Oboseala acumulată după un meci în care roș-albaștri au alergat cât pentru 3 meciuri de Liga 1 era un pericol evident pentru Nicolae Dică care a optat pentru introducerea în luptă a lui Enache în linia de apărare, un mijloc în care și-a făcut apariția ca titular Cristi Tănase și un atac improvizat cu Florin Tănase îmn rolul bizonului. Să nu uităm nici introducerea în formula de start a lui Ovidiu Popescu.

Dinamo, fără prea multe variante pentru acest joc a mizat la rândul ei pe Torje, jucătorul de buzunar adus până în vară să salveze sezonul câinilor.

Ca și în celelalte derby-uri și acesta a început cu o uriașă ratare a roș-albaștrilor care prin Ovidiu Popescu (lovitură de cap pe centru porții parată de Penedo) și Gabi Enache (ratare monumentală cu poarta goală din numai 5 metri) puteau deschide scorul. Nu a fost să fie.

Gazdele au deschis scorul în minutul 20 după o eroare în lanț a apărării steliste cu Planici și Vlad în roluri principale, indecizii taxate simplu de Pesici care trimis cu latul mingea în plasă.

Prima repriză a mai consemnat o bună oportunitate pentru roș-albaștri care putea egala prin Florin Tănase însă fotbalistul de 23 de ani al Stelei a păstrat încă emoțiile din meciul cu Lazio și a ratat inexplicabil întâlnirea cu mingea.

Pauza aduce și schimbări în echipa stelistă. Budescu și Man au intrat în locul lui Ov. Popescu și Cristi Tănase iar oaspeții aveau de câștigat în faza ofensivă. Apărarea suferă însă. Torje profită de ieșirea greșită la ofsaid a steliștilor, îl ridiculilează pe Găman și trage cu stângul pe centru. Andrei Vlad scapă mingea dincolo de linia porții.

Steaua a dominat teritorial jocul dar nu a avut suficientă inspirație la finalizare. Teixeia în minutul 59 a șutat de la 20 de metri, puțin pe lângă poartă iar Budescu, 10 minute mai târziu a trimis mingea din voleu puțin pe lângă poartă.

Echipa antrenată de Nicolae Dică a redus din diferenţă prin Dennis Man (84), la centrarea lui Budescu. Budescu a avut apoi două situaţii mari de gol, însă şutul său de la circa 25 de metri a fost respins salvator de Penedo (90), pentru ca apoi Romera să îl blocheze (90+2), la faza premergătoare golului egalării. Teixeira profită de apărarea visătoare a dinamoviștilor și trimite necruțător din 5 metri egalând scorul pe tabela de marcaj.

În ultimele secunde ale meciului, un suporter a pătruns pe teren în zona portarului Andrei Vlad (Steaua), dar a fost evacuat rapid de pe gazon.

În ultima etapă a sezonului regulat, Dinamo va juca în deplasare cu Astra Giurgiu, într-un meci decisiv pentru accederea sa în play-off.

Reacții după meci:

“Sunt dezamăgit că nu am reuşit să câştigăm. Am primit golurile pe greşeli identice, cu minge pierdută în zona centrală. Ştiam că Dinamo e periculoasă pe contraatac. Le cerusem jucătorilor să nu pierdem mingea în zona centrală. Budi şi Man au contribuit la primul gol, deci au venit cu un plus în repriza secundă. La meciul cu Lazio s-a depus un efort foarte mare, de aceea am făcut schimbări. Introducerea lui Vlad e un risc pe care ni-l asumăm cu toţii. Nu a greşit doar el la gol, a fost o greşeală colectivă. Campionatul în niciun caz nu e jucat” – a spus Nicolae Dică la Telekom Sport.

“Vreau să-mi felicit jucători, vreau să felicit publicul nostru minunat. În final, am stricat tot ce făcusem bine până atunci. Am stat departe de Teixeira, n-am fost concentraţi, e păcat. Nu mi-am dorit să-l scot pe Nistor, am vrut să-l scot pe Nemec, dar Dan mi-a spus că nu mai poate, a fost răcit toată săptămâna şi este normal. Trebuie să fim noi mai atenţi la acea fază. Chiar dacă băteam, tot trebuia să mergem să câştigăm meciul de la Astra. Nu ne va fi uşor, iar acum va trebui să uităm de acest egal. La 2-0 ar fi trebuit să avem mai multă maturitate” , a declarat Vasile Miriuţă.

Dinamo Bucureşti – Steaua București 2-2 (1-0)

Au marcat: Ivan Pesic (20), Gabriel Torje (57), respectiv Dennis Man (84), Filipe Teixeira (90+3).
Bucureşti, Arena Naţională: 32.377 spectatori
Liga I, etapa a 25-a

Au evoluat echipele:

Dinamo: 26. Jaime Penedo – 29. Jose Antonio Romera Navarro, 6. Mihai Popescu, 28. Luka Maric, 15. Vlad Olteanu – 18. May Mahlangu, 10. Dan Nistor (căpitan; 19. Daniel Popa, 81) – 22. Gabriel Torje (4. Sergiu Hanca, 72), 9. Ivan Pesic (7. Antun Palic, 68), 20. Diogo Salomao – 17. Adam Nemec. Antrenor: Vasile Miriuţă.
Rezerve neutilizate: 1. Laurenţiu Brănescu – 3. Georgios Katsikas, 8. Aitor Monroy, 24. Alin Dudea.

Steaua: 99. Andrei Vlad – 44. Gabriel Enache, 25. Valerică Găman, 16. Bogdan Planic, 15. Marko Momcilovic (12. Junior Morais, 73) – 23. Ovidiu Popescu (98. Dennis Man, 46), 5. Mihai Pintilii – 80. Filipe Teixeira, 30. Cristian Tănase (11. Constantin Budescu, 46), 17. Florinel Coman – 10. Florin Tănase (căpitan). Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu – 4. Mihai Bălaşa, 6. Dragoş Nedelcu, 8. Lucian Filip.

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti); arbitri asistenţi: Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Mircea Orbuleţ (Bucureşti); arbitru de rezervă: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea)
Observatori: Corneliu Fecioru (Bucureşti) – CCA, Mircea Călin (Bucureşti) – LPF
Cartonaşe galbene: Romera (14), Cr. Tănase (37), Nemec (45), Planic (48), Salomao (55).

Leave A Reply

Your email address will not be published.