Moscova denunţă „ambiţiile de ocupaţie” ale SUA în Siria

0 366

„Rusia solicită încetarea imediată a ambițiilor de ocupație ale așa-numitei coaliții, care ar avea un impact umanitar evident, printre altele. Acest lucru ar permite guvernului sirian să restabilească o viață normală în teritoriile eliberate de teroriști”, a declarat Ambasadorul Rusiei, Vassili Nebenzya, la reuniunea recentă a Consiliului de Securitate al ONU.

Oficialul rus a adăugat că: „Scopul luptei împotriva teroriștilor nu ar trebui să devină niciodată pretextul pentru a rezolva astfel de chestiuni geopolitice de legitimitate dubioasă. Și asta fac Statele Unite în Siria chiar acum”.

El a subliniat că Rusia a cerut încetarea acestei practici cât mai curând posibil. Consiliul de Securitate al ONU a adoptat, recent, în unanimitate, o rezoluție care stabilește o încetare a focului în scop umanitar pentru o lună în Siria.

Această măsură, arată documentul, va crea condițiile pentru „o livrare imediată a ajutorului umanitar” pentru populație, precum și „pentru evacuarea persoanelor grav bolnave și rănite”.

În același timp, regimul de încetare a focului „nu se aplică operațiunilor militare împotriva Daesh, al-Qaeda și Frontului al-Nusra, precum și grupurilor și persoanelor asociate cu acestea”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.