A încetat din viaţă, la doar 31 de ani, căpitanul Fiorentinei, Davide Astori

0 146

Fundaşul internaţional italian Davide Astori, căpitanul echipei Fiorentina, în vârstă de 31 de ani, a decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică la un hotel din Udine, unde echipa sa urma să joace duminică în Serie A, a anunţat clubul florentin de fotbal, citat de AFP.

Atunci când jucătorul nu s-a trezit pentru a veni la micul dejun, colegii s-au speriat și au încercat să-l sune. Pentru că nu răspundea la telefon, acești au spart ușa camerei de hotel în care se afla fotbalistul și l-au găsit fără suflare, scrie presa italiană.

“Fiorentina este profund bulversată să anunţe decesul căpitanuluii Davide Astori după ce i s-a făcut rău subit”, a scris Fiorentina pe contul său de Twitter.

Ianis Hagi pe Facebook: “Nu pot să cred, am sperat să nu fie adevărat. E cea mai tristă veste. Vei fi mereu căpitanul nostru și un mare prieten adevărat. Cele mai calde gânduri ale mele merg către familia lui Davide și către Fiorentina. Adio, prieten drag”.

Contactat de presă, un purtător de cuvânt al echipei, la care a jucat până de curând şi mijlocaşul Ianis Hagi, a explicat că nu poate da explicaţii privind decesul jucătorului, aşteptându-se o autopsie. Presa face referire la un stop cardiac în timpul nopţii.

Meciul Udinese – Fiorentina, programat duminică, a fost amânat pentru o dată ulterioară.

De asemenea, meciul Genoa – Cagliari, prevăzut mai devreme, a fost amânat. Decesul lui Astori a fost anunţat pe ecranele stadionului, iar mai mulţi jucători, aflaţi la încălzire, au părăsit terenul către vestiare.

Format la AC Milan, Astori a purtat tricourile echipelor Cagliari şi AS Roma înainte de a se transfera la Fiorentina în 2015. El a jucat de 14 ori şi pentru Italia. Era tatăl unei fetiţe de patru ani.

Leave A Reply

Your email address will not be published.