SUA tremură! China și Rusia dezvoltă în ritm accelerat arme sofisticate

0 128

Directorul Agenției de Informații militare a Statelor Unite a declarat că după Rusia, și China aspiră să producă mai rapid, arme futuriste pentru a contra puternic supremația militară a Washingtonului, transmite AP citat de news.bg

Generalul-locotenent Robert Ashley a spus în fața Comitetului de Apărare din Senatul SUA că China este în curs de dezvoltare a unor rachete de croazieră cu rază lungă, unele capabile de a ajunge la viteză supersonică. El a adăugat că la Beijing, de asemenea, se lucrează la un bombardier pentru misiuni nucleare, prin care China va avea, de asemenea, în rezervă triada nucleară – rachete balistice intercontinentale terestre echipate cu arme nucleare, bombardiere strategice și rachete balistice lansate de pe submarine.

Săptămâna trecută, liderul rus Vladimir Putin a prezentat noi arme strategice, despre care afima că nu pot fi fi interceptate. Una dintre ele este un avion supersonic, care poate zbura de 20 de ori mai repede decât viteza sunetului și care poate face manevre pentru a evita detectarea sa de către sistemele anti-rachetă.

Potrivit lui Ashley astfel de arme revoluționează războiul prin posibilitatea de a lovi țintele mult mai rapid, la o distanță mult mai mare și cu mult mai mare forță.

Generalul a subliniat că China are în curs de dezvoltare, de asemenea, focoase de precizie pe rachete balistice și avioane supersonice ca răspuns la sistemele de apărare anti-rachetă.

În același timp, directorul Serviciului de Informații Naționale a Statelor Unite, Dan Coats, a avertizat că armata chineză va avea un buget majorat substanțial, ceea ce reprezintă o amenințare pentru SUA, a informat „Reuters“.

Vorbind de amenințări globale, el a arătat că China va cheltui 8 miliarde $ în 68 de țări pentru a-si stabili o poziție geostrategică, nu numai din obiectivei militare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.