Putin: SUA au folosit arme nucleare! Ce garanții avem că nu o vor face din nou?

0 120

Federația Rusă nu poate fi suspectată de dorința de a utiliza arma nucleară odată ce rușii nu a utilizat-o niciodată, spre deosebire de Statele Unite, consideră Vladimir Putin.

“În ceea ce privește folosirea butonului nuclear, consider că este incorect să fie pusă o astfel de problemă (în fața noastră n.r.). Totuși, în primul rând, nu noi am fost primii. Vă reamintesc că bomba nucleară, bomba atomică a fost utilizată pentru prima dată nu la noi, ci în Statele Unite. În al doilea rând, nu am utilizat niciodată armele nucleare, în timp ce Statele Unite au utilizat acest tip de arme letale împotriva Japoniei”, a declarat Putin în filmul documentar „Ordinea Mondială 2018″.

Președintele Federației Ruse a menționat că în toate manualele școlare japoneze se ascunde acest fapt. „Ei scriu că aceasta a fost utilizată de aliați. Care aliați? Uniunea Sovietică a fost aliatul Statelor Unite, însă nimeni nu ne-a adus la cunoștință despre acest fapt. Nici nu a existat vreo necesitate (a aplicării armei nucleare n.r.), potrivit multor experți”, a spus Putin.

“Statele Unite ale Americii au făcut-o. Ce garanții există că nu o vor mai face?”, a subliniat șeful statului rus.

Acesta a atras atenția că nu doar Rusia este o putere nucleară, ci și SUA, China, Franța și Marea Britanie. În afară de aceasta, există puteri nucleare nerecunoscute: India, Pakistan, Israel.

Leave A Reply

Your email address will not be published.