Icoana în ortodoxie surpinde începutul Împărăției Lui Dumnezeu

0 10

Împărăția lui DUMNEZEU a început în momentul în care Mântuitorul IISUS HRISTOS a fost răstignit pe Crucea Golgotei, pe motiv de ură din partea diavolului şi a oamenilor înşelați de el, dar pe motiv de mare iubire din partea lui DUMNEZEU, pentru izbăvirea neamului omenesc din mâna celui rău.

De aceea în Împărăția lui HRISTOS de-a dreapta și de-a stânga Lui sunt Mama Lui și ucenicul iubit, pentru că au fost prezenti de la început alături de El. Pentru că sunt pentru noi toți modelul cel mai potrivit de credință şi iubire până la capăt, în văzul tuturor.

DUMNEZEU întotdeauna răspunde urii mărginite cu o iubire fără de margini. Aceasta este puterea Împărăției Lui. Cine crede şi îl iubeşte pe Mântuitorul IISUS HRISTOS, acum, cu o deplină recunoştință pentru tot ceea ce a făcut pentru noi, coboară în el, încă de acum, Împărăția lui DUMNEZEU, pregustând din Taina ce se va descoperii deplin doar în Ziua cea de Apoi, Ziua cea fără de sfârşit, Ziua în care a şi înviat din morți, biruind moartea şi puterea diavolului, Ziua a Opta, Ziua luminii biruitoare asupra întunericului, când Mântuitorul lumii întregi – IISUS HRISTOS – se va Arăta Înviat tuturor. Soarele Dreptății şi a Milostivirii deopotrivă. Pentru că El după înviere, cui se arăta îl şi convingea. De aceea nu s-a arătat de la început la toți, pentru că se sfârşea lumea atunci, ori El ştia împreună cu TATĂL şi cu DUHUL SFÂNT că încă mai sunt oameni care trebuie să vină de la neființă la ființă şi pentru care a murit şi a înviat, şi pe absolut toți prin Jertfa Lui supremă i-a răscumpărat. Printre aceia ne numărăm şi noi cei de azi şi cei care vor mai veni după noi, de care numai Bunul DUMNEZEU are cunoştință de absolut toți.

Să-L iubim pe Bunul DUMNEZEU din Recunoștință !!!

(Preot stareț, Dimitrie Ivașco)

Leave A Reply

Your email address will not be published.