Rusia: Ce au căutat britanicii în vizită la Hitler?

0 149

Maria Zaharova i-a reamintit lui Boris Johnson despre vizita reprezentanților Regatului Britanic în Germania lui Hitler în perioada Jocurilor Olimpice din 1936.

Zaharova a prezentat în cadrul unui briefing broșura “Oaspeții de onoare a celei de-a XI ediții a Jocurilor Olimpice”, editată în anul 1936 în Germania. Printre aceste oaspeți se află președintele Comitetului Național Olimpic al Marii Britanii, reprezentanții Marii Britanii în Comitetul Internațional Olimpic, președinții federațiilor internaționale sportive.

“Oficialii britanici menționați în broșură, au sosit în Germania din proprie voință. Aceștia au venit la Hitler în Berlin în anul 1936 în calitate de reprezentanți ai elitei politice britanice, membri ai camerelor lorzilor, aristocrați”, a declarat Zaharova.

În legătură cu cele enumerate, purtătorul de cuvânt al MAE din Rusia, citată de Sputnik Internațional s-a adresat lui Johnson.

“Domnule Boris Johnson, nu vi se pare rușinoasă, cum vă place să vă exprimați, o prezență care provoacă silă a unui număr atât de mare de funcționari britanici la deschiderea Jocurilor Olimpice din 1936? Ce căutau aceste personalități britanice, lorzi în vizită la Hitler?”, a adăugat Zaharova.

Pe 21 martie, în timpul ședinței unei comisii parlamentare, ministrul britanic a căzut de acord cu afirmația că Rusia utilizează Campionatul Mondial de Fotbal din 2018 exact așa cum Adolf Hitler s-a folosit de Olimpiada din anul 1936 — pentru a îmbunătăți imaginea țării.

Leave A Reply

Your email address will not be published.