Moscova: SUA și Marea Britanie continuă să mintă și să dezinformeze

0 155

Statele Unite și Marea Britanie au recurs la minciuni sfruntate în ceea ce privește cazul „Skripal“ Această poziție a fost exprimată de ministrul de externe Serghei Lavrov, citat de news.bg

Lavrov a explicat că cele două țări, urmate orbește de către alte țări, nu arată nici minimum de decență și au recurs la minciuni și dezinformare pentru.

Potrivit lui Lavrov, Moscova raspunde la toate acuzele cu cam și insistă asupra faptului că toate acuztiile să fie justificate cu fapte.

Ministrul rus a menționat că țara sa nu are nici un motiv pentru a-l otrăvi pe Serghei Skripal. Nu depinde de cât de departe see va ajunge cu escaladarea tensiunii, a avertizat el.

Serghei Lavrov consideră că țările occidentale se ocupă cu jocuri pentru copii și în timpul Războiului Rece cel puțin au existat reguli față de acum.

În timpul Războiului Rece au existat niste reguli dar acum Regatul Unit și Statele Unite nu au urma de decență și se ocupă cu jocuri pentru copii, a spus el.

Ministrul de externe a sugerat că ar putea fi în interesul Marii Britanii otravirea lu Skripal.

Rusia a considerat scandaloasă reticența Londrei de a fi de acord cu cerința Moscovei de a a oferi acces consular la cetățeanul rus Iulia Skripal, ministrul de externe Lavrov exprimându-și public nemulțumirea în mai multe rânduri.

Între timp, a devenit clar că liderul rus Vladimir Putin va vizita Ankara marți și miercuri (3-4 aprilie), pentru discuții cu liderul turc, Recep Tayyip Erdogan.

News.bg amintește că Marea Britanie acuză Moscova că se află în spatele otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei lui Iulia în orașul englezesc Salisbury la 4 martie. Potrivit Londrei, Rusia a folosit agentul chimic Novichok. Marea Britanie a expulzat 23 de diplomații ruși și Moscova, care neagă cu fermitate acuzațiile, a luat măsuri reciproce. Aproape 30 de țări, în solidaritate cu Marea Britanie, au decis să expulzeze peste 100 de diplomați ruși.

Rusia va răspunde cu măsuri reciproce în cazul în care Biroul Comerical din Regatul Unit este închis, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Moscova analizează cu atenție fiecare pas neprietenos față de Federația Rusă și orice astfel de demers neprietenos va fi primi un răspuns ferm“, a spus el.

Săptămâna trecută, presa britanică a scris că Londra amenință să închidă misiunea comerciala a Rusiei, din partea de nord a capitalei. Mediile politice de la Moscova susțin că Anglia dorește o escaladare agresivă a acestui conflict până în punctul în care se va cere boicotarea în bloc a Campionatului Mondial de Fotbal care are loc în Rusia. Anglia, prin vocea unor politicieni a propus ca această competiție să fie ignorată sugerând și altor țări participante să dea curs acestui demers.

Leave A Reply

Your email address will not be published.