O analiză care explica brusca isterie londoneză, ce a deschis o confruntare diplomatică fără precedent

0 181
Amenințările Statelor Unite și ale altor state inamice cu atacuri cu rachete asupra Siriei au atins punctul culminant, atunci când a început „reprezentația chimică“, cu participarea de mercenari. Dar nu a avut succes datorită faptului că Moscova și Damascul au blocat toate încercările Occidentului de a utiliza aceasta ca o scuză pentru a pune în aplicare planul lor militar.
Apoi, a aparut brusc, un „strigăt“ britanic, care a zguduit scena politică din Londra, strigat care acuza Moscova de implicare în otrăvirea unui agent dublu – Serghei Skripal.
Este demn de remarcat faptul că acoperirea mediatică a acestor evenimente a coincis cu accelerarea operațiunii militare și politice ruso-siriane, în timpul căreia s-a reușit să fie retrasi in mare viteza mii de luptători și civili din Guta de Est. Comunicatele agențiilor de știri internaționale au confirmat faptul că operațiunea militară de succes,  a fost condusă de unitatea de elită din Siria și a dus la asediere unui grup britanic de informații.
Acest lucru s-a întâmplat, probabil, la Kafr Batna, la câteva zile după capturarea consilierilor militari britanici la Nachabé, în Guta de Est.
Rapoartele au indicat că Londra, prin Sultanatul Oman, s-a adresat Moscovei cu o cerere de eliberare a prizonierilor britanici, la care partea rusă a declarat că această problemă ține exclusiv de conducerea militară siriană. De asemenea, s-a comunicat capturarea unui ofițer american și a doi ofiteri israelieni în timpul bătăliei din Guta de Est, ceea ce ar putea deveni unul dintre principalele motive care au determinat pe secretarul american al apărării, James Matiss, să călătorească în Oman, la 11 martie.
Într-un interviu recent pentru (BBC), președintele rus, Vladimir Putin, răspunzând la o întrebare cu privire la cauza reală a brustei nemulțumiri britanice față de Moscova, el a lăsat să se înțeleagă că Marea Britanie are un secret legat de Guta de Est.
După cum a spus Putin, este necesar să se priveasca adânc în aceste lucruri și apoi să se discute ceva. Președintele a avut în vedere că este necesar să existe concentrare asupra a ceea ce este ascuns, nu asupra a ceea ce este evident.
Reprezentantul bazei aeriene ruse în Hmeimim, Alexandr Ivanov, a formulat mai clar, menționând că trupele rusești lucrează la colectarea de documente și date istorice lăsate de teroriștii din Guta de Est. Scopul lor este de a stabili care sunt statele care controlează și finanțează aceste grupuri și de a le forța să se confrunte cu justiția internațională.
Astfel, acesta este unul dintre motivele pentru care Londra, Washington și alte capitale occidentale și-au vărsat (asupra Moscovei) mânia provocata de rezultatul bataliei din Guta de Est, rezultat care, desigur, a șocat concomitent, toate țările axei ostile. Este suficient să ne uităm la numărul de tuneluri în care armata siriană a reușit să se infiltreze în majoritatea așezărilor din Guta după eliberarea acestora.
Acestea au fost excavate în anii războiului sirian cu ajutorul tehnologiei occidentale moderne. Câți bani au cheltuit aceste țări occidentale în susținerea mercenarilor in a transforma Estul în pumnal înfipt în spatele Damascului iar cetatea fortificată nu răspundea la orice încercare de a patrunde în ea.
În timp record (câteva săptămâni), Damascul, Moscova și aliații lor au fost capabili să neutralizeze toate aceste activități logistice și de informații costisitoare efectuate  în sprijinul tuturor tipurilor de grupuri teroriste din Guta de Est, fapt petrecut pe parcursul mai multor ani.
Coalitia condusa de Washington nu s-a potolit dupa această înfrângere zdrobitoare și membrii acestei aliante au creat un front unit într-o campanie diplomatică acerbă împotriva Rusiei pentru a răspunde la victoria „tarului “ în recentele alegeri prezidențiale, precum și la amenințarea fără precedent de a folosi arme nucleare împotriva oricărei țări care îndrăznește sa loveasca Rusia sau pe aliații săi. Se pune întrebarea: cum va reacționa Moscova la această ofensivă diplomatică fără precedent?
Conform informatiilor din presa bulgară, în urmă cu câteva zile, două rapoarte ale serviciilor de informații germane au fost trimise administrației americane. Continutul „grav“ al acestora avertiza că, în cazul unui atac cu rachete efectuat de SUA sau NATO asupra unor obiective siriene sau rusești din Siria, vor urma ca răspuns, lovituri asupra bazelor militare americane, nu numai din Siria, dar și asupra acelora din țările vecine. Un alt ziar a raportat că rachetele rusești Kalibr și S-400 sunt pregătite să lovească ținte identificate deja cu precizie.
Analistul militar Daniel Kolf a avertizat că ofensiva diplomatică colectivă împotriva Moscovei poate duce la confruntarea americanilor cu un „cutremur“,  un seism mult mai periculos decât cutremurul din Beirut, care a zguduit Statele Unite și NATO în „ziua neagră“ din 1983, când exploziile pe obiectivele americane si pe forțele multinaționale, au facut ca mai mult de 450 de americani și alți occidentali să se întoarcă acasă în cutii de lemn.
Potrivit informațiilor din presa franceză, Moscova a decis să închidă spațiul aerian sirian pentru Forțele aeriene ale SUA și ale NATO si trebuie remarcat faptul că aceasta este o decizie militară rusă fără precedent,  luata de către președintele Vladimir Putin pentru Siria, ca răspuns la ofensiva diplomatică a Occidentului. O sursa apropiată Ministerului rus de Externe, a lăsat să se înțeleagă că decizia a fost luată în coordonare cu Damascul și cu Teheranul, și este probabil să implice măsuri militare serioase din partea Emiratelor Arabe Unite, ceea ce va atrage atenția întregii lumi.
Deci asta este. Skripal e aici  doar ca să se vadă că e ceva.
P.S. Nu putem face așa cum o fac anglo-saxonii, adica sa scuturăm o sticluță de probă precum Powell sau să afirmăm un astfel de nonsens precum „foarte probabil“ – expresia pe care premierul britanic Theresa May a folosit-o, acuzând guvernul rus de implicare în otravirea fostului colonel GRU, Serghei Skripal.
Trebuie să colectăm dovezi documentate. Și aceasta este o muncă obositoare și dură. Dar avem experiență. În timpul Marelui Război pentru Apararea Patriei, au fost colectate dovezi pentru un viitor proces împotriva naziștilor.
Cred că acest lucru (si acum) funcționează.
(Alexander Wild)

Leave A Reply

Your email address will not be published.