Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice a încheiat ancheta în orașul sirian Duma

0 175

Rusia a anunțat că inspectorii internaționali din Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice au încheiat activitatea în orașul sirian Duma, la est de capitala Damasc, unde ar fi avut loc un atac chimic, a raportat Associated Press citată de news.bg

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov, a declarat, vineri, că echipa Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice „și-a încheiat misiunea“ de a investiga asa zisul atac de la 7 aprilie.

Se așteaptă pregătirea unui raport pe baza constatărilor făcute de experți. Echipa Organizației ar fi fost împiedicată în mod repetat în încercările sale de a ajunge la Duma.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zaharova, a declarat că inspectorii au colectat probe.

Forțele occidentale au acuzat guvernul din Siria de folosirea unui gaz chimic în Duma. Statele Unite, Franța și Marea Britanie au bombardat clădiri ale guvernului ca răspuns la presupusul atac și fără a aștepta concluziile specialiștilor.

Rusia și Siria au adus mai mulți localnici sirieni din orașul Duma, unde OIAC investiga posibila utilizare a armelor chimice în “atacul” de la 7 aprilie, pentru a face câteva declarații ca dovadă că acesta nu a fost efectuat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.