Serviciile secrete turcești au informații despre un posibil atentat la viața lui Erdogan

0 182

Serviciile de informații din Turcia și din câteva state balcanice își coordonează activitatea în verificarea informațiilor apărute cu privire la o presupusă organizare de către un grup de origine turcă din peninsula balcanică a unui atentat la viața președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat sâmbătă postul de televiziune TRT citat de Sputnik, cu referire la surse din mediul serviciilor speciale.

Informația a apărut în ajunul vizitei de lucru a președintelui turc în Bosnia și Herțegovina, planificată pentru ziua de duminică.

Se menționează că informațiile au venit din partea turcilor care locuiesc în capitala Macedoniei, Skopje, care au anunțat serviciul local de informații, iar aceste semnale au fost transmise serviciilor turcești. Deocamdată, nu există informații cu privire la ziua, locul și modalitatea în care urma să aibă loc atentatul.

Informația despre presupusa planificare a unui atentat la viața lui Erdogan a fost comentată de vicepremierul Turciei, Bekir Bozdağ.

“Știm că există niște cercuri care sunt îngrijorate că avem un lider atât de puternic, motiv pentru care doresc înlăturarea lui. Mesajele despre planificarea unor atentate sosesc continuu. Președintele nostru, Tayyip Erdogan nu este o persoană care s-ar lăsa intimidat și nu va da înapoi. Cei care nu au înțeles acest lucru sunt doar niște proști. El va continua să-și urmeze calea cu ajutorul lui Allah, sunt oblăduirea acestuia și a rugăciunilor poporului lui”, a scris Bozdağ pe contul său de Twitter.

Leave A Reply

Your email address will not be published.