Iranul a amenințat SUA cu soarta lui Saddam Hussein în cazul în care este atacat

0 159

Iranul se confruntă cu noi critici grele din cauza insistenței Statelor Unite asupra unor schimbări majore în politica externă și a programul său nuclear, transmite Reuters citat de news.bg

Garda Revoluționara a Republicii Islamice a subliniat faptul că guvernul SUA va fi învins precum liderul irakian Saddam Hussein și demis în cazul în care atacă Iranul.

Franța, una dintre mai mari puteri europene, îngrijorată de retragerea SUA din acordul nuclear din 2015, a declarat că metodele de la Washington de a impune mai multe sancțiuni împotriva Teheranului vor consolida poziția intransigenților în țară.

Secretarul de stat american Mike Pompeo, a amenințat luni Iranul cu „cele mai dure sancțiuni din istorie“, în cazul în care nu își limitează influența în regiune, acuzând Teheranul de sprijinirea grupurilor armate în țări precum Siria, Liban și Yemen.

Pompeo a vorbit la două săptămâni după ce președintele american Donald Trump a retras SUA din acord nuclear cu Iranul,peperioada caruia sancțiunile au fost ridicate în schimbul limitarea programului nuclear. Forțele europene consideră că acordul reprezintă cea mai bună șansă de a împiedica Teheranul să achiziționeze o armă nucleară.

„Pompeo și alți oficiali americani din administrația actuală sunt prizonierii unor iluzii false, prizonierii trecutului lor și ostatici luati de grupuri de presiune corupte“, a declarat Zarif, la televiziunea de stat.

Recent, un înalt ofițer, gen. maior Mohammed Bagheri, a subliniat că Iranul nu va ceda la presiunea Washingtonului, de a-și limita acțiunile sale militare. Statele Unite “nu au nici un fel de curaj de confruntare militară și de război față în față cu Iranul”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.