Israelul s-a înțeles cu Rusia în privința prezenței militare din sudul Siriei

0 160

Israelul a ajuns la un acord cu Rusia pentru controlul asupra sudul Siriei. Acest lucru a fost dezvăluit de The Jerusalem Post citat de news.bg. Potrivit acordului, în regiunile de frontieră vor exista numai trupe ale guvernului de la Damasc și grupurile pro-iraniene plus Hebollah vor fi evacuate din zonă.

Israelul și-a păstrat dreptul de a provoca lovituri aeriene și de a efectua operațiuni pe teritoriul sirian, în cazul unor amenințări sau atac din partea unor unități militare cu sediul în Siria.

Potrivit informațiilor, acest aranjament a fost, de asemenea, aprobat de Bashar Assad. Pe 30 mai, ministrul apărării al Israelului, Avigdor Lieberman, va fi la Moscova pentru a discuta cu omologul său rus Serghei Șoigu subiectul prezenței iraniene în Siria.

Ieri, prim-ministrul israelian Netaniahu a declarat că Iranul trebuie să părăsească Siria și să retragă și sprijinul ce-l acorda unor trupe. Partenerii americani și de coaliție au avertizat că va împiedica orice încercare a forțele guvernamentale siriene să atace pozițiile opoziției siriene, situate la sud de capitala Damasc.

Leave A Reply

Your email address will not be published.