Lavrov: Rusia a acuzată în mod deliberat de implicare în accidentul MH17 înaintea Cupei Mondiale

0 148

Moscova a fost acuzată în mod intenționat că a fost implicată în accidentul MH17 înaintea unor evenimente internaționale importante, a declarat miercuri ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, care s-a adresat miercuri conferinței de la Primakov –  Moscova.

Potrivit lui, acuzațiile împotriva Moscovei nu s-au bazat pe fapte. “Ei vor doar să recunoaștem că a fost într-adevăr unitatea noastră militară și sistemul nostru de rachete Buk – asta e tot”, a subliniat Lavrov. “Ancheta nu s-a terminat încă, dar ofertele noastre de asistență sunt respinse”, a adăugat el.

Cred că au decis să facă acuzații publice în lumina viitoarelor evenimente internaționale importante. “Ei încearcă să strice starea de spirit, dar încearcă să folosească unelte inutile”, a spus el.

Lavrov a mai spus că Australia și Țările de Jos au avut o notă oficială în Rusia, solicitând discuții privind despăgubirile pentru familiile victimelor accidentului. “Ce înseamnă asta? Cum se pot aștepta ca noi să ne ocupăm de ei în mod corespunzător atunci când arată o astfel de abordare?” a spus ministrul rus de externe. “Ei ar trebui să învețe bunele maniere. Este un lucru trist care pare a fi contagios “, a spus el.

MH17 caz accident

Zborul Malaysia Airlines MH17, un avion Boeing-777 care călătorește de la Amsterdam la Kuala Lumpur, a fost doborât pe 17 iulie 2014, în regiunea din est a Ucrainei, Donetsk. Accidentul a ucis toți cei 283 de pasageri și 15 membri ai echipajului. Printre victime s-au aflat cetățeni ai zece state.

Echipa comună de anchetă (JIT), în căutarea cauzelor care au produs accidentul a fost formată din reprezentanți ai Olandei, Austriei, Belgiei, Malaeziei și Ucrainei.

La 24 mai, echipa de anchetă a stabilit că Rusia este vinivată de doborârea avionului. 

Ministerul rus al Apărării a respins toate afirmațiile și a spus că niciunul dintre sistemele de rachete incriminate de raport nu a fost vreodată vândut în străinătate. Ministerul a remarcat faptul că Moscova le-a furnizat cercetătorilor olandezi dovezi copleșitoare care să demonstreze că un sistem de rachete Buk ucrainean a fost folosit pentru a doborî aeronava.

Cu toate acestea, pe 25 mai, Australia și Țările de Jos au emis o declarație în care afirmă că “dețin dovezi că Rusia este responsabilă pentru doborârea zborului MH17”.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.