Putin: Armata rusă nu se va retrage curând din Siria

0 167

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia în prezent nu intenționează să se retragă din Siria, și a adăugat că trupele rusești vor rămâne acolo, atâta timp cât este în interesul țării sale.

Operațiunea siriană este o experiență unică de luptă pentru forțele armate ruse, a declarat președintele, citat de news.bg. El a subliniat că “folosirea forțelor noastre armate în luptă este o experiență unică și un mijloc unic de îmbunătățire și nici o doctrină nu poate fi comparată cu ea”.

Putin a declarat că ”misiunea militară rusă este importantă și nobilă si pentru apărarea intereselor rusești, mai ales că pe teritoriul Siriei se află încă mii de militanți, inclusiv din Rusia și Asia Centrală. În plus, efortul nostru de război a contribuit la stabilizarea situației din Siria, a afirmat șeful statului rus”.

Putin a menționat că, acum, armata și guvernul sirian controlează un teritoriu locuit de mai mult de 90% din populația țării.

”Combaterea masivă a inamicului, în special cu implicarea forțelor armate ruse, s-a încheiat. Nu mai este nevoie de ea. Agenda este soluționarea pașnică, este un plan la care lucrăm și noi”, a subliniat Putin.

Președintele rus a declarat că țara sa nu ia în considerare Siria doar ca motiv pentru testarea armelor sale, dar s-au folosit arme rusești, ceea ce a dus la îmbunătățirea armelor moderne, inclusiv a comlexelor de rachete.

Putin a declarat că Rusia va anunța în curând care sunt armele ultramoderne noi în curs de dezvoltare. Complexul de rachete „Knijal“ și complexele de luptă cu laser au intrat deja în serviciu în armata rusă, sistemul „Avangard“ va intra în funcțiune în 2019, și cel de rachete „Sarmat“ – în 2020, a spus el.

Leave A Reply

Your email address will not be published.