Șoigu denunță atitudinea ostilă a SUA în Siria

Acțiunile SUA în Siria au ca scop principal acela de a opri stabilizarea țării, spune ministrul rus al apărării

0 219

Acțiunile Washingtonului în Siria sunt foarte ambigue și nu arată ca o asistență pentru locuitorii țării, consideră ministrul rus al apărării. Formarea militanților continuă în zonele aflate sub controlul SUA, iar în așezările eliberate de către forțele coaliției nu sunt create conditii de viață pașnică.

Acțiunile SUA în Siria au ca scop principal acela de a opri stabilizarea țării, de a înteți conflictul și de a submina integritatea teritorială, creînd enclave necontrolate la periferia Siriei, s-a aratat într-un interviu pentru publicația italiană Il Giornale, acordat de către ministrul rus al apărării, generalul Serghei Shoigu.

El a menționat că prezența contingentului militar american în Siria nu este numai ilegală în conformitate cu normele dreptului internațional și a legislației SUA, ci aceasta nu are o explicație adecvată.

„La început, acțiunile vizau lichidarea Statului Islamic, apoi evitarea renașterii Statului Islamic iar acum declarațiile vorbesc despre contracararea în Siria a unei ipotetice influențe iraniene “ a spus Șoigu.

“Eu ca președinte al SGR (Societatea Geografica Rusă) vreau să dăruiesc colegilor americani un glob pământesc ca ei să ne explice de ce, cei numiți “adversarii SUA” se află în Orientul Apropiat și cel Îndepărtat iar toate bazele lor militare sunt lipite de granițele Rusiei? Noi ce trebuie sa facem, să le apărăm bazele lor?” – Serghei Soigu

Potrivit ministrului, pregătirea militanților se desfășoară în zonele controlate de Statele Unite, iar apoi militanții luptă cu armata guvernului sirian.

Iar în timpul luptei coaliției conduse de SUA împotriva IGIL, teritoriul ocupat de teroriști a crescut ,a subliniat ministrul rus al apărării.

Din anunțate „scopuri ușoare” si “intenții bune“ ale Statelor Unite ale Americii către Siria pentru un real ajutor după anii lungi de război, civililor nu le-a fost alocat niciun un ban ajutor. Acest lucru e valabil și pentru Raqqa, fosta capitală a ISIS- unde încă zilnic muniția și minele lăsate în urmă după bombardamentul masiv efectuat de aviația „coaliției internaționale“, ucid localnici. Săptămânal, numărul lor este măsurat în zeci de vieți, inclusiv de copii “, a amintit Shoigu.

În același timp, ministrul a subliniat ca, în zonele eliberate de militanții de către armata siriană nu a avut loc un singur incident care sa implice civili: întreaga suprafață a fost curățată de mine, sunt livrate în mod regulat ajutoare umanitare și materiale de construcții.

Leave A Reply

Your email address will not be published.