La ei ca la noi, doar că britanicii vor continua la Campionatul European și după Brexit

0 192

            ”Telegraful” sau ”The Telegraph”, unul dintre cele mai influente și citite cotidiene britanice, a oferit cel puțin până acum imaginea zilei. Articolul care susține imaginea referendumului UE, face toți banii. Aceleași apucături, aceleași metehne, același mod bazat pe naivitatea instinctuală a omului se întâmplă la britanici, ca peste tot în lume, dar mai ales ca în Balcani, unde se insistă pe câștigul ușor, sexualitate și nevoile primare.

            Artoicolul din ”The Thelegraph” conține scurte flash-uri cu păreri din partea caselor de pariuri. “Aș fi absolut consternat dacă votul electoratului britanic ar decide să părăsim UE”, afirmă Barry Orr, purtătorul de cuvânt al casei de pariuri Betfair. Acesta a declarat că până acum au fost puse în joc pariuri în valoare de 60 de milioane de euro. Știți ce a mai făcut casa de pariuri? Compania a oferit cote, care includ un profit și, prin urmare, nu pot fi comparate în mod direct la sondaje, cu o probabilitate implicită de 74 la suta pentru rămânerea Regatului Unit în UE.

            Altă casă de pariuri, Bookmaker William Hill a declarat că a acceptat pariuri în valoare de £ 20 milioane, un alt record, și a oferit o cotă de 76 % pentru păstrarea UK (Regatului Unit) în UE. Cea mai mare parte a pariurilor la Ladbrokes au fost plasate pe “Leave UE”, deși aceștia au dat o șansă de 78 la suta, pentru votul ca Marea Britanie să rămână în UE.

            Caselor de pariuri au fost cel mai aproape de rezultatul corect în alegerile generale de anul trecut, când conservatorii premierul David Cameron au câștigat o majoritate, după săptămâni de sondajele de opinie care arată alegerea a fost prea aproape de apel.

          “Înainte de ajunul referendumului scoțian, cotele au fost foarte asemănătoare cu cele care sunt acum pentru referendumul din Marea Britanie: unul pentru trei, ceea ce înseamnă că sunt 75 % șanse de victorie pentru adepții rămânerii în UE”, a adăugat Orr, de la  Betfair.

            Cel mai precaut a fost Matthew Shaddick, liderul pariurilor politice la Ladbrokes. “Adevărul este că, nu avem cu adevărat suficiente dovezi pentru a fi sigur căât de realiste sunt predicțiile în politică”, a declarat acesta în The Telegraph. “Eu încă mai cred că rămân” este câștigul cel mai probabil, dar e suficientă incertitudine în acest vot pentru a mă face să cred că cei care vor ieșirea din UE, au o șansă mai bună decât ceea ce arată cotele”, a conchis acesta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.