Totul a început atunci

0 136

Totul a început atunci.. În ziua aceea în care tânărul și-a luat inima în dinți, spunându-și: “Voi încerca! Cine știe, poate acum voi reuși să înțeleg”..

A luat tânărul cartea cea veche, Biblia de la bunicul, și s-a pus pe citit.. Nu, nu era prima oară când citea din Biblie.. Cu Adam, cu Avraam, cu Isaac, Iacov, Iosif, cu Moise, cu Ilie își petrecea vacanțele de iarnă la țară, când mergea la bunici. Dar nu-L citise încă “pe” Hristos.. Nu citise despre Hristos. Pentru că începând Noul Testament de la prima pagină, dăduse peste genealogia lui Hristos de la Matei! Neînțelegând nimic, sărise la ultimele pagini ale Scripturii.. Aici se împotmolise din nou: Mielul, Mireasa, Noul Ierusalim, mă rog.. Apocalipsa.. Și atunci renunțase: “Sunt prea mic, nu înțeleg”.

Dar în ziua aceea, cu emoție se hotărî să încerce din nou. Era în clasa a unsprezecea de liceu.. Își spusese: “Voi citi de trei ori un rând, de va fi nevoie, și tot voi înțelege”! Da, a citit fiecare verset, fiecare pagină, fiecare capitol de trei ori.. Și mare i-a fost mirarea terminând de citit genealogia Domnului scrisă de Matei: după genealogie, povestirea curgea atât de frumos!.. De ce se oprise cu ani în urmă? De ce nu continuase?.. Poate că nu sosise ceasul Luminii..
Dar acum Lumina coborâse peste adolescent. Pagină după pagină, frazele deveneau pâine dulce ca mierea.. Tânărul se hrănea; mânca pe săturatele, căci era flămând: “Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu”!

Tânărul a crescut, s-a maturizat.. Chemarea lui Hristos a fost mai puternică decât toate celelalte pasiuni ale sale: decât matematica, artele marțiale, limbile străine.. Hristos i Se făcuse Comoară minunată: le-a lepădat pe toate de dragul Domnului..

Tânărul de atunci este preotul care scrie aceste rânduri. El a fost atras mai întâi de către Domnul Iisus Hristos, apoi Domnul Însuși l-a călăuzit spre Sfânta Sa Biserică. Așa I-a devenit slujitor. Și astăzi preotul vede Biserica, vede credincioșii.. și nu îi place foarte mult ceea ce vede.. Vede oameni care își pierd încrederea în BISERICA LUI HRISTOS! Dragii mei, de ce? Biserica este a Domnului, nu-i a noastră: “Biserica MEA”, a zis Domnul. Câtă taină se ascunde în Sfânta Biserică a Domnului.. Câtă frumusețe..

Nu vă temeți: oamenii mai greșesc, mai cad în păcate, făcându-L pe Domnul din ceruri să lăcrimeze, făcându-I coasta să sângereze din nou.. Dar de Biserica Lui are grijă personal, căci a însuflețit-o cu Însuși Duhul Cel Sfânt al Tatălui Său! Fiți fără frică, nimeni nu a murdărit vreodată Biserica prin păcatele sale. Oare raza soarelui se murdărește vreodată?..

Să faceți precum tânărul de la începutul povestirii: să-L căutați pe Domnul în paginile Evangheliei. Vă garantez că dacă Îl veți descoperi pe Domnul, El vă va duce de mânuțe la ușa celei mai apropiate biserici: “Aici sunt Eu mereu. Veniți să Mă vizitați. Aceasta este casa Mea”.

Așa să vă ajute Dumnezeu.

Preotul Sorin Croitoru din Mantova (Italia)

Leave A Reply

Your email address will not be published.