Armata rusă a descoperit laboratorul chimic al rebelilor din Douma

0 150

Armata rusă a descoperit un laborator militar pentru producția de arme chimice și stocarea componentelor sale în orașul sirian Douma, a declarat Alexander Rodionov expert rus în arme chimice, pentru Canalul TV Rossiya-24 Marţi.

“În timpul inspecției orașului Douma, au fost găsite un laborator chimic și un depozit de produse chimice”, a spus el.

“În timp ce le-au inspectat, specialiștii din forța de protecție a radiațiilor, chimice și biologice au descoperit substanțe chimice. Specialiștii au găsit substanțe ca tiodiglicolul și dietanolamina necesare pentru a obține muștrii de sulf și azot. Specialiștii au gasit un recipient cu clor asemănător cu substanțele chimice folosite de militanți pentru a realiza un episod fals diseminat. Se poate concluziona că acest laborator a fost folosit de formațiuni ilegale pentru producerea de agenți chimici “, a spus Rodionov citat de agenția TASS.

Unele organizații non-guvernamentale, inclusiv căștile albe, susțin că armele chimice au fost folosite în Douma, Ghouta de Est, pe 7 aprilie. Potrivit declarației afișate pe site-ul organizației pe data de 8 aprilie, bombe de clor au fost aruncate în oraș pentru a ucide zeci de oameni și otrăvi alți civili locali care trebuiau aduși în spital.

Ministerul rus de Externe a respins acest lucru spunând că este o veste falsă. Ministerul rus al Apărării a declarat că căștile albe nu erau o sursă de încredere, fiind notorie pentru diseminarea falsurilor. Centrul rus pentru reconcilierea părților aflate în conflict, pe 9 aprilie, a examinat Douma și nu au găsit urme de arme chimice.

Pe 14 aprilie, Statele Unite, Marea Britanie și Franța au dat o lovitură masivă împotriva instalațiilor militare și civile ale Siriei, susținând că acțiunile lor au fost ca răspuns la o presupusă folosire a armelor chimice în Douma de către trupele guvernamentale siriene.

Leave A Reply

Your email address will not be published.