O parte din statele occidentale au renunțat la ideea schimbării de regim în Siria

0 188

Un număr de țări au renunțat la poziția lor anterioară, când au cerut îndepărtarea imediată a președintelui sirian Bashar al-Assad de la putere. Acest lucru a fost anunțat de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citată de news.bg.

„Primim semnale de atenuare a pozițiile multor țări care ceruseră anterior demisia lui Assad și schimbarea de regim în Siria“, a spus Zakharova.

Motivul pentru această schimbare a poziției o reprezinta „realizările militare ale guvernului sirian în războiul împotriva terorismului, precum și eforturile de a promova o soluționare politică a crizei siriene.“

Zakharova a remarcat că,totusi, prezența militară ilegală în Siria este încă în curs de desfășurare în „zonele controlate de forțe externe“, și anume de Statele Unite ale Americii.

„Coaliția condusă de SUA este dispusa să împartă teroriștii în “răi” și “ nu prea răi”. Această abordare nu duce la o soluție politică și de stabilizare ci reprezintă o amenințare la adresa integrității teritoriale a Siriei și păstrează potențial de conflict“, a declarat purtătoarea de cuvânt a MInisterului de Externe al Rusiei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.